Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál 2017 bemutatja:

 

Bali János: Analóg elektronikai zenei kurzus

A kurzus résztvevői analóg szintetizátor-áramköröket forrasztanak: feszültségvezérelt oszcillátorokat, szűrőket, összadó- és szorzóáramköröket (kézügyesség és műszaki tapasztalat függvényében több különböző szinten lehet a munkába bekapcsolódni). Ezekből közös hálózat épül, egy kollektív szuperszintetizátor, mely január 10-én este a kurzus résztvevőinek kezében koncert keretében szólal meg. A hálózati struktúra által irányított, improvizatív darabot adunk elő – melyben alapkérdés a médium, a tér és a játékszabályok viszonya. Egyszerre használjuk a hetvenes-nyolcvanas évek technikáját és a mai, hálózatszerű közösségi gondolkozást. A mű Bali János Liszt-díjas karnagy és furulyaművész rendezésében jön létre, aki a középkortól a legmodernebb zenéig maga is komponál és improvizál. 

Lássuk a részleteket:

A kurzus maga január 7-10-ig tart, 10:00-17:00-ig, ebédszünettel együtt.
Hoznod nem kell semmit, a workshop előismeretet sem igényel, de ha van bármilyen előképzettséged, azt jó, ha tudjuk.

Fejenkent 1-2 kis fekete doboz (VCO, negyedrendű VCLPF, negyedrendű VCHPF, LFO, RING, NG, összeadó-kivonó) kerül elkészítésre, amiket azután össze is lehet dugdosni; minden az 1 volt/oktáv szabvány szerint, +/-5 volt tartományban műkodik, ezért más szintetizátorokkal is kompatibilis. Egy-egy doboz alkatrész-szükséglete kb. 3000-4500 Ft, tehát ennyit materializálódva visszakaptok a kurzus dijából.

Jelentkezés az alábbi adatlap kitöltésével lehetséges 2016.12.30-ig.                                                A részvétel díja : 10.000 Ft, melyet átutalással tudtok rendezni a Cantus Firmus Kkt 10700024-02271509-51100005 -ös számlaszámán, közleménybe pedig írjátok oda, hogy Szimpla zenei kurzus jelentkezés.

A jelentkezés lezárult, mindenkit várunk sok szeretettel január 10-én!

 

A kurzus támogatói: