Készíts utcaképet az okostelefonoddal

A Szimpla Kert környéki utcákat kattinthatjátok lencsevégre, ha vasárnap a Járókelő.hu csapatával, ráadásul egy vadonatúj app segítségével, amivel saját utcaképet készíthetsz. Ha elég jó vagy, még a végén Te koordinálhatod a legújabb google maps képi anyagát :)

Na de addig, a Járókelősök a segítségedre lesznek abban, hogy:

- megmutassák, hogyan készíthetsz te is utcaképet a Mapillary alkalmazással
- kis csoportokban befotózzátok a Szimpla Kert környéki utcákat
- megnézitek, hogyan jelennek meg az utcaképek a Járókelő felületén.

A részvételhez vidd magaddal az okostelefonod, töltsd le rá az App Store vagy Google Play áruházból a Mapillary alkalmazást. Ha van 360°-os fényképeződ vagy sportkamerád, azt se felejtsd otthon. :)

/// Mi a Járókelő?

A Járókelő oldal 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy a jarokelo.hu-n keresztül bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

/// Mi a Mapillary?

A Mapillaryvel saját utcaképet készíthetsz, így örökítheted meg, hogyan néz ki egy utca. Okostelefonod segítségével készíthetsz utcaképeket és meg is oszthatod őket. Ez azt jelenti, hogy többéves felvételek helyett, a Mapillaryre feltöltött új képek alapján tudjuk a világnak megmutatni, milyen állapotban van egy utca. Készíts utcaképet, ha úgy látod, hogy van rajta javítanivaló. A feltöltött utcaképet bármikor frissítheted, így az is látszódni fog, hogyan változik az utca.