MI VAGYUNK ŐK

 
Fecsó Andrea és Máthé Zsuzsa Sedah kifejezésmódja bár egymástól eltérő, témáikban és üzeneteikben mégis rendkívül sok a közös vonás. 

Az alkotók számára is egyedülállónak mondtható páros kiállítás eddig három alkalommal került bemutatásra Lengyelországban.
 
A MI VAGYUNK ŐK koncepcióban annak a felismerése öltött testet, hogy minden egyes festmény, a képeken megjelenő figurák és eljátszott szerepek mi magunk vagyunk. Legyen az pozitív vagy negatív, gyilkosé vagy áldozaté, a szerepeket megformáló tapasztalatok mind a saját életünkből származnak. Illetve nem csak a sajátunkból, hiszen bármennyire próbálunk is elképzelni egy olyan életformát, amiről
biztonsággal merjük azt mondani, hogy távol áll tőlünk, nem tudunk mást tenni, mint hogy ezeknek a "másoknak" a bőrébe bújva bizarr multiperszonális önarcképekben festjük meg és summázzuk az élettel kapcsolatos tapasztalatainkat. És itt jön az
igazi kérdés: van-e olyan ember egyáltalán, aki nem kapcsolódik a többiekhez valamilyen módon? Mondhatjuk-e azt, hogy ami másokkal történik, az minket nem érint, csakis őket, és hogy MI elkerülhetjük a következményeket? Nem mondhatjuk, mert MI VAGYUNK ŐK.


A kiállítás megtekinthető 2017. november 7-től november 30-ig a Szimpla Kertben.

Program