Pilsner Urquell TankovnaÚgy döntöttünk kicsit közelebb hozzuk Csehországot Budapesthez legalábbis azt a sörélményt, amiért jó páran képesek vagyunk több száz kilométert utazni, így már nincs olyan nagy különbség aközött, hogy a csehországi Plzeňben, vagy éppen kishazánkban iszik meg az ember egy korsó cseh sört, egész pontosan Pilsner Urquellt. Talán annyi, hogy néhány órával többet utazik a friss sör Csehországból Budapestre, mintha csak az egyik plzeňi kocsmába vinnék a helyi gyárból. 

 A hangsúly a frissességen van, ugyanis a tankos sört nem hőkezelik, nincs semmilyen pasztőrözés, és nincs palackozás sem, hanem óriás réztartályokba töltve indulnak útnak hozzánk a gyárból. Ez azért is fontos, mert a friss sörnek elég hamar, három hét alatt lejár a szavatossági ideje, amire egy mindenki számára látható számsor( a felbontástól eltelt napok számát a tankon láthatjátok) figyelmeztet. Fontos előny még, hogy a tankhoz nem kapcsolnak külön szén-dioxid-palackot, így a sör akkor találkozik először gázzal, amikor a korsóba kerül. 
Aki kipróbálja a tanksört, három típussal találkozhat:
- SNYT : itt az a cél, hogy a sör sokáig megtartsa szénsavasságát és a kesernyés íz domináljon 
- MLIKO: ami nem más, mint egy korsónyi nedves hab. Ezt a csehek leginkább ünnepekkor, vagy egyszerűen a nap végén isszák. Ilyenkor a sör édeskés íze hangsúlyos. 
- HLADINKA.: Ilyenkor először a habot csapolják a korsóba, majd alá a sört. Ez az arany középút a keserű és az édes között.   
 
Egészségetekre!

 

Program