Szimpla Lemming Program: Beb-Hop Slammers

Immár ötödik éve rendezzük meg a Szimpla Lemming Programot, melynek keretein belül összehozzuk a legkülönbfélébb zenekarokat akikben egy közös mégis van: a saját útjukat járják, a zene mozgatja őket és nemcsak az az által elért eredmények. 

A Szimpla Lemming Programban résztvevő zenekaroknak különféle segítséget adunk majd, főleg felajánlóinktól. Fellépés a Művészetek Völgyében, a Babelsound Fesztiválon, az EllátóHázban, Demó felvétel a Szimpla Stúdiójában és a Major Stúdióban, stb stb, de a legnagyobb erénye, hogy a zenekarok megismerik egymást, belelátnak egymás életébe, működésébe.

Beb-Hop Slammers

 

A Beb-Hop Slammers-t Tóth Levente alapította 2016 őszén. A fiatal jazz-zenészekbol álló banda alapelképzelése a 80-as, 90-es évek old school hip-hop zenéjét keverni a 40-es, 50-es évek mainstream jazz vonulataival. Zenéjüket egyrészről nagyban meghatározza a bebop, a cool jazz, az avant-garde és a modális jazz hatása; másrészről viszont újító módon igyekeznek mindezt ötvözni olyan modern hangzásokkal, mint a dubstep vagy a drum 'n' bass, vagy akár rock és rap elemekkel. A zenekar saját kompozíciókat játszik, melyekben a legfőbb hangsúlyt az improvizáció és a spontaneitás kapja.

Tagok:

Békés Dorka - ének, rap D. Tóth Levente - gitár Imrei Ariel - basszusgitár Marczell Mátron - zongora Garami Sámuel - trombita Kiss Tamás - dob

Az előadó honlapja:
 
Este 8, ingyenes.

Program