15 évesek lettünk! 

15 éve valami történt a VII. kerületi Kazinczy utcában.
Azóta, ha azt mondjuk “romkocsma”, mindenkinek ez a dolog jut eszébe, pedig azóta se tudja senki, hogy mi is az. A Szimpla Kertet a változás iránti vágy, az unalomból, a megszokottból való kitörés vágya hozta létre, kezdettől fogva egy olyan hely kívánt lenni amiben mindenki otthon lehet, olyan érzéseket, emlékeket hív elő, olyan új élményekkel tud gazdagítani mindenkit amitől egy kicsit jobb budapestinek lenni. Az elmúlt években főleg a külföldiek célkeresztjében vagyunk mint látványosság és szórakoztató központ, de soha nem múló célunk, hogy a magyar közönség és a magyar művészek számára is egy inspiratív környezetet teremtsünk, segítsük a jó célokat, lendületet adjunk a legmerészebb alkotói vagy civil törekvéseknek. Szeptember 21-én egy kicsit megállunk és ránézünk az elmúlt 15 évre. Nem vállalkozunk másra, mint, hogy mindenkinek egy kellemes napot okozzunk, csupán azzal, hogy azt csináljuk amit szoktunk, talán egy kicsit jobban felvállalva, hogy mi mit szeretünk, hogy szerintünk miről szól a Szimplaság. Reméljük még sokszor telik el 15 év veletek!Zenei Programok:

12:00-13:00-h: Dj Lacis
A Szimpla Kert gyakornoka, aki minden reggel jókedvű lazasággal indítja a napot, és ezt zeneileg is meg teszi.

13:00-14:00: Bélaműhely
A Bélaműhely a Szimpla Kert egyik alapzenekara, ők is hasonló hitvallással alkotnak, miszerint elmélyült munkával lehet segíteni a tárgyak reinkarnációját.

14:30-15:30: Lanou
A Szimpla Első éveiben Simon Gyuri szervezte a koncerteket és eseményeket, ő ültette el azokat a magokat amik ma is szárból-szárba szökkennek.
A Lanou-val pedig a szeretetteljes zenélés virágporát hintik közénk.

16:00-17:00: Hoppál Mihály Band
A Szimpla Lemming Programon ismerkedtünk meg ezzel a zenekarral, ahol azóta több Szimplás is játszik, és több fronton teszik családiasabbá az életünket.

17:30-18:30: Ethno Darwin
A Szimpla Kert alapfigurái alkotják az Ethnodarwint, melynek elmélyült spacerockja hasonló világlátásból táplálkozik, melynek egy lereagálása maga a Szimpla Kert is.

19:00-20:00: Mitiszika zenekar
A rendes hétfői táncházak egyik alapja a Mitiszika Zenekar. Általuk a moldvai táncház annyira magától értetődő dolog, mint egy ház.

A Szimpla Kertben Zöld Szombat a Szimplant, Szimpla Bringa és Trip Hemp Fashion szervezésében az újrahasznosítás és természetvédelem jegyében.

Az utca szabad: sétálásra, bringázásra, tollasozásra, aszfaltkrétázásra, társasozásra, velünk ünneplésre!

Minden program ingyenes!

 

 

Program