Szimpla háztáji

 
A Szimpla Háztáji 2013 októberében nyílt meg azzal a céllal, hogy a Szimplakerti Háztáji Piacon kapható termelői alapanyagokból nap-mint-nap finom, egészséges menüt és más finomságokat tegyünk eléd. Néha házias, néha egzotikus, van, hogy az iskolai menzát idézi minőségi alapanyagokkal, máskor pedig egy csúcséttermet, kedden és csütörtökön paleo, szerdán halnap - a közös minden háztájis étekben, hogy alapanyagban, minőségben nem ismerünk tréfát. Nálunk lehet egész nap reggelizni, minden nap gulyásozni, ebéd menüt kapni hétvégén is, vagy teljesen átgondolni mindazt, amit eddig a gyümölcslevesről hittél. Sőt, ha valamit elfelejtesz megvenni a vasárnapi piacon, még az is lehet, hogy itt pótolhatod.

 Kövesd a Szimpla Háztájit Facebookon!

 Kövesd a Szimpla Háztájit Instagramon

 


A kínálatunkban megtalálható néhány kis, kézműves borászat legjobb bora, valamint kis sörfőzdék jobbnál jobb produktumai, gyümölcsből készült szörpök, bio gyümölcslevek és frissen préseltek is. A kávénk persze nem magyar, de az is válogatott kistermelőktől érkezik hozzánk és maximális szakértelemmel készítjük neked! Havonta egyszer, a kulturált alkoholfogyasztást népszerűsítendő meghívott szakértőink bor- és pálinkakurzusokat tartanak, melyre belépőt venni nem, csak nyerni lehet, vezető baristánk a Kávékurzusokon pedig beavat a kávéválasztás és készítés fortélyaiba is.

 

Nem csak az alapanyagoknál, hanem minden más téren is figyelünk a fenntarthatóságra, a tányérok, evőeszközök már nem eldobhatóak, nem csöpög a csap, nem az utcát fűtjük, gyerekmunkásokat pedig még a színfalak mögött sem alkalmazunk. Erőfeszítéseinket a Felelős Gasztrohős Fenntartható Étterem minősítéssel díjazta.
 

Ha megrendeled a Szegedi Waldorf zöldségkosarát, azt is átveheted nálunk. Havonta egy-egy arra érdemes feltörekvő művésznek felkínáljuk a szabad falfelületeinket a bemutatkozásra, mindig jó zene szól és egyébként is, ez a legjobb a hely a Kazinczy utcában ha finomat ebédelnél, vagy csak kávéznál egyet egy jó süti mellett.