Szimpla háztáji

 
A Szimpla Háztáji 2013 októberében nyílt meg azzal a céllal, hogy a Szimplakerti Háztáji Piacon kapható termelői alapanyagokból nap-mint-nap finom, egészséges menüt és más finomságokat tegyünk eléd. Néha házias, néha egzotikus, van, hogy az iskolai menzát idézi minőségi alapanyagokkal, máskor pedig egy csúcséttermet. A közös minden háztájis étekben, hogy alapanyagban, minőségben nem ismerünk tréfát. Nálunk lehet egész nap reggelizni, minden nap gulyásozni, lecsózni, palacsintázni avagy kultúrálódni a havonta változó kiállításainkkal.

 

 Kövesd a Szimpla Háztájit Facebookon!

 Kövesd a Szimpla Háztájit Instagramon

 


A kínálatunkban megtalálható néhány kis, kézműves borászat legjobb bora, valamint kis sörfőzdék jobbnál jobb produktumai, gyümölcsből készült szörpök, bio gyümölcslevek és frissen préseltek is. A kávénk persze nem magyar, de az is válogatott kistermelőktől érkezik hozzánk és maximális szakértelemmel készítjük neked! Havonta egyszer, a kulturált alkoholfogyasztást népszerűsítendő meghívott szakértőink bor- és pálinkakurzusokat tartanak, melyre belépőt venni nem, csak nyerni lehet, vezető baristánk a Kávékurzusokon pedig beavat a kávéválasztás és készítés fortélyaiba is.

 

Nem csak az alapanyagoknál, hanem minden más téren is figyelünk a fenntarthatóságra, a tányérok, evőeszközök már nem eldobhatóak, nem csöpög a csap, nem az utcát fűtjük, gyerekmunkásokat pedig még a színfalak mögött sem alkalmazunk. Erőfeszítéseinket a Felelős Gasztrohős Fenntartható Étterem minősítéssel díjazta.
 

Ha megrendeled a Szegedi Waldorf zöldségkosarát, azt is átveheted nálunk. Havonta egy-egy arra érdemes feltörekvő művésznek felkínáljuk a szabad falfelületeinket a bemutatkozásra, mindig jó zene szól és egyébként is, ez a legjobb a hely a Kazinczy utcában ha finomat ebédelnél, vagy csak kávéznál egyet egy jó süti mellett.

 

Program