Budapest micro a szimpla kertben

Júliusban nálunk került megrendezésre először a Budapest Micro nevű mikroszínház-program, melynek keretein belül a hozzánk ellátogató vendégek összesen 8 alkalommal lehettek részesei ennek az új, egészen különleges színházi élménynek. A mindössze 10-15 perces darabokat 5 különböző helyszínen tekinthették meg az érdeklődők. Ezek az előadások mind stílusukban, mind hangulatukban nagyon eltérőek voltak egymástól, a jelenetek egyetlen közös vonása, hogy ugyan arra a témára építkeztek: Mi a magyar most?

 

 

"A mikroszínház ötlete Karnics Alina fejéből pattant ki, aki Madridban töltött évei során találkozott a „jelenetszínház”műfajával: a spanyol fővárosban különböző kocsmákban, szórakozóhelyeken mutatták be a rövidke darabokat. Porogi Dorka rendező dolgozta ki a koncepciót, ő rendezte meg az előadásokat, de aktívan közreműködtek a színészek és a szerzők is." - írta a welovebudapest.com.

 

 

A mikroszínház hírének terjedését a már említett Welovebudapest oldalon kívűl olyan médiumok is elősegítették, mint például az Indexa Kultúrpart és a színház.hu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program